KNAB īsteno divus Eiropas Savienības līdzfinansētus projektus digitālās kriminālistikas un analītikas kapacitātes stiprināšanai

raksta bilde

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) stiprinās kapacitāti digitālās kriminālistikas un analītikas jomās, īstenojot divus Eiropas Savienības finanšu instrumenta 2021.-2027. gadam programmas “Eiropas Krāpšanas apkarošana” projektus.

Programmas mērķis ir stiprināt Eiropas Savienības valstu operatīvās un tehniskās spējas izmeklēt noziedzīgas darbības, kas kaitē Eiropas Savienības budžetam, tostarp sekmēt krāpšanas, korupcijas un citu pretlikumīgu darbību novēršanu un apkarošanu. KNAB projekti ietver divas aktivitātes: 1) digitālās kriminālistikas rīku iegādi un atbildīgo amatpersonu apmācības to izmantošanai kriminālprocesos un 2) taktiskās un stratēģiskās analīzes platformas izstrādi.

Projektam “Advancētas digitālās kriminālistikas aparatūras iepirkums” nepieciešamais finansējums ir 207 452 eiro, kur Eiropas Komisijas (EK) piešķirtais finansējums ir 165 961 eiro un nacionālais līdzfinansējums – 41 491 eiro. Šī projekta īstenošana uzsākta 2022. gada 1. jūlijā, un to paredzēts noslēgt gada laikā. 

Projekta “Analītiskās kapacitātes stiprināšana” nepieciešamais finansējums ir 1 090 000 eiro, kur EK piešķirtais finansējums ir 872 000 eiro un nacionālais līdzfinansējums – 218 000 eiro. Šī projekta īstenošana uzsākta 2022. gada 1. septembrī, un to paredzēts īstenot divu gadu laikā. 

Abu projektu īstenošanai tiks saņemts Eiropas Komisijas finansējums 1 037 961 eiro, kas ir 80 % no kopējās summas.

Projektus līdzfinansē Eiropas Savienība. Preses relīzē izteiktie viedokļi un redzējums ir tikai autora viedoklis, un tiem nav obligāti jāatspoguļo Eiropas Savienības vai Eiropas Komisijas viedoklis. Ne Eiropas Savienība, ne Eiropas Komisija nav par tiem atbildīga.

Apmācību kalendārs