Transporta un loģistikas jomā meklē risinājumus sadarbības stiprināšanai ar Kazahstānu

raksta bilde

Satiksmes ministrija

Latvijas un Kazahstānas starpvaldību komisijas ekonomiskās, zinātniskās un tehniskās sadarbības jautājumos Transporta darba grupa (TDG) 20. septembrī diskutēja par sadarbības veicināšanu aviācijas, dzelzceļa, transporta loģistikas, kā arī starptautisko autopārvadājumu jomās. TDG sēde notika starptautiskās izstādes un konferences “TransKazahstan/TransLogistica 2022” ietvaros.

“Jau vairākus gadus transporta un loģistikas nozare strādā aizvien jaunu izaicinājumu apstākļos,” atklājot TDG sēdi, teica Satiksmes ministrijas valsts sekretāres vietnieks, Latvijas un Kazahstānas TDG līdzpriekšsēdētājs Uldis Reimanis. “Krīzes apstākļos noris nepārtraukts darbs, lai rastu alternatīvas un jaunajos apstākļos saglabātu trauslās un vienlaikus noturīgās globālās saites. TDG sēde ir efektīva diskusiju platforma, kas dod iespējas rast risinājumiem strauji mainīgajos un joprojām izaicinošajos apstākļos.”

Puses vienojās, ka ir svarīgi turpināt aizsākto dialogu un stiprināt sadarbību. Pēc Latvijas puses ielūguma Kazahstānas delegācija Kazahstānas Infrastruktūras un industrijas attīstības ministrijas un nozares uzņēmumu sastāvā oktobrī plāno apmeklēt Latviju, lai detalizētāk iepazītos ar Latvijas transporta infrastruktūru, t.sk. ostām un Liepājas SEZ, kā arī klātienē izpētītu turpmākās sadarbības attīstības iespējas. Tāpat arī puses vienojās, ka Latvijas un Kazahstānas Kopējās komisijas starptautisko autopārvadājumu jautājumos sēde notiks šī gada noslēgumā.

Vizītes ietvaros Uldis Reimanis un VAS “Latvijas Pasts” Starptautiskā departamenta direktors Andris Eglājs tikās arī ar Kazahstānas pasta pakalpojumu kompānijas “Kazpočta” vadību un pārrunāja aktuālos divpusējās sadarbības jautājumus, kā arī vienojās, ka, ņemot vērā to, ka pasta pārvadājumi ir būtiska transporta loģistikas ķēžu sastāvdaļa, abu valstu pasta uzņēmumu pārstāvji turpmāk tiks iekļauti Transporta darba grupas sastāvā.

Satiksmes ministrijas un Latvijas transporta nozares uzņēmumu pārstāvji no 20. līdz 22. septembrim viesojas Almati, Kazahstānā, pārstāvot Latviju “VIA Latvia” stendā starptautiskajā izstādē un konferencē “TransKazahstan/TransLogistica 2022”. Ikgadējā izstāde Almati ir nozīmīgs transporta un loģistikas nozares pasākums, kurā piedalās ne tikai Centrālās Āzijas reģiona, bet arī visa Eirāzijas kontinenta uzņēmēji. Šogad  Latviju izstādē pārstāv 12 Latvijas uzņēmumi.

Apmācību kalendārs