RĪGĀ NOTIKS PASAULES BANKAS UN DAUDZPUSĒJĀS INVESTĪCIJU UN GARANTIJU AĢENTŪRAS DARBA SEMINĀRS UZŅĒMĒJIEM

raksta bilde

Biedrība "Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera"

22.septembrī Rīgā notiks Pasaules Bankas Starptautiskās Finanšu korporācijas International Finance Corporation (IFC) un Daudzpusējās Investīciju un Garantiju aģentūras Multilateral Investment Guarantee Agency (MIGA) darba seminārs Latvijas uzņēmējiem, lai paplašinātu  investīciju iespējas attīstības tirgos sadarbībā ar IFC un MIGA. Biznesa forumā MIGA pārstāvēs Klimata, enerģētikas, ieguves, finanšu un kapitāla tirgus operāciju direktors Sarvesh Suri un IFC Rietumeiropas īpaša pārstāve Beatrice Maser.

IFC un MIGA ir Pasaules Bankas grupas organizācijas. Šo abu organizāciju darbības mērķis ir paplašināt privātā sektora investīcijas attīstības valstu tirgos, piedāvājot investoriem virkni finanšu instrumentus – IFC investīcijas uzņēmumu kapitāla un parāda instrumentos, uzņēmumu tirdzniecības finansēšana, savukārt MIGA fokuss ir politiskā riska apdrošināšana, finansējot valūtas maiņas ierobežojumus, īpašumu ekspropriācijas, civilo nemieru, valdību līgumu pārkāpumu risku segumu, kā arī izsniedzot korporatīvās garantijas. 2022. finanšu gadā IFC mobilizēja privātā sektora un finanšu institūciju investīcijas rekordlielā USD 32.8 mljrd. apmērā, strādājot vairāk kā 100 attīstības valstīs, savukārt MIGA izsniedza garantijas USD 4.9 mljrd. apmērā.

Lai stiprinātu sadarbību ar Latvijas uzņēmumiem, kuri vēlas paplašināt investīcijas attīstības tirgos un pārrunātu iespējas piedalīties IFC un MIGA finansēšanas programmās, aicinām piedalīties IFC un MIGA darba seminārā, kas tiek organizēts sadarbībā ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru (LTRK) un Finanšu ministriju 22.septembrī plkst. 10.30-12.10 LTRK namā, Kr. Valdemāra ielā 35, kā arī būs iespēja piedalīties virtuāli. Informējam arī par iespēju noturēt bilaterālas sarunas ar IFC un MIGA pārstāvjiem.

Lūgums līdz 19. septembrim pieteikt  dalību IFC un MIGA darba seminārā klātienē vai attālināti, aizpildot reģistrācijas formu: https://forms.gle/BbFD6CCd9ZHiETHA7

Darba kārtība tuvākajā laikā tiks nosūtīta dalībniekiem, kuri būs reģistrējušies pasākumam.

Plašāka informācija par IFC un MIGA darbību saitēs zemāk:

https://www.ifc.org/wps/wcm/connect/d262e06d-c203-404a-93bd-984fb923a394/How+to+work+with+IFC+-+English+FY21.pdf?MOD=AJPERES&CVID=nPxMZgO

https://www.ifc.org/wps/wcm/connect/corp_ext_content/ifc_external_corporate_site/solutions/products+and+services

https://www.ifc.org/wps/wcm/connect/corp_ext_content/ifc_external_corporate_site/solutions/how-to-apply-for-financing

https://www.miga.org/products

https://www.miga.org/our-process

Jautājumu gadījumā lūdzam sazināties ar LTRK Politikas daļu, rakstot uz politika@ltrk.lv.

Apmācību kalendārs