Konkurences padome sākusi šķeldas tirgus priekšizpēti

raksta bilde

LETA

Konkurences padome (KP) sākusi šķeldas tirgus priekšizpēti, teikts KP publiskotajā paziņojumā.

Pēc KP vēstītā, šķeldas tirgus priekšizpēte sākta, ņemot vērā enerģētikas jomas jautājumu aktualitāti, resursu cenu būtisku pieaugumu, arvien pieaugošo pieprasījumu pēc atjaunojamiem resursiem un to piedāvājuma iespējamu samazinājumu tirgū.

Tāpat KP atzīmē, ka, pēc Ekonomikas ministrijas un Enerģētiskās drošības darba grupas aicinājuma, kā viena no prioritātēm tirgus uzraudzības jomā noteikts šķeldas tirgus segments, kas vistiešāk skar lielākos siltumražotājus un to gatavību nodrošināt siltuma ražošanu apkures sezonā.

KP ir sākusi apspriedes ar ieinteresētajām pusēm, tostarp 29. jūlijā KP tikās ar Latvijas Siltumuzņēmumu asociācijas un tās biedru pārstāvjiem. 

Tikšanās laikā pārrunātas šķeldas tirgus attīstības tendences un šajā tirgū notikušās izmaiņas, ievērojot enerģijas cenu būtisko pieaugumu. Tāpat asociācijas biedru pārstāvji KP iepazīstināja ar konkrētiem nesen notikušu šķeldas iepirkumu piemēriem, tostarp tajos izvirzītajām prasībām un šo iepirkumu rezultātiem.

Latvijas Siltumuzņēmumu asociācijā apvienojušies centralizētās siltumapgādes uzņēmumi, siltumiekārtu un aprīkojuma ražotāji un piegādātāji, kā arī atsevišķi individuālie biedri - enerģētikas eksperti.
KP ir Ministru kabineta pārraudzībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kas darbojas atbilstoši Konkurences likumam un citiem normatīviem.

Konkurences padomi izveido Ministru kabinets, bet tās institucionālā pārraudzība tiek īstenota ar ekonomikas ministra starpniecību.

Apmācību kalendārs