IUB neatļauj turpināt portāla "Latvija.lv" pārveides iepirkumu

raksta bilde

Kamēr nebūs veiktas atsevišķas izmaiņas konkursa nolikumā, Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) aizliedzis turpināt Valsts reģionālās attīstības aģentūras (VRAA) septiņus miljonus eiro vērto iepirkumu, kurā cita starpā paredzēta arī valsts pārvaldes pakalpojumu portāla "Latvija.lv" pilnveide, liecina IUB mājaslapā publiskotā informācija.

VRAA konkursā par centralizētu koplietošanas risinājumu izstrādi, ieviešanu, attīstību un uzturēšanu sūdzības decembra beigās iesniedza kompānijas SIA "Fast Help" un SIA "Irasoft".

Pēc abu sūdzību izskatīšanas, IUB nolēma aizliegt VRAA bez grozījumu veikšanas turpināt iepirkuma procedūru un slēgt iepirkuma līgumu. Ar IUB lēmumu uzdots konkursa nolikumā atcelt prasību attiecībā uz atsevišķiem finanšu piedāvājuma vērtēšanas kritērijiem, pret kuriem bija iebildis gan "Fast Help", gan "Irasoft".

IUB lēmumu mēneša laikā var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā. Tomēr VRAA pārstāvji aģentūrai LETA norādīja, ka aģentūras rīkotā konkursa iepirkuma komisijai ir pienākums izpildīt IUB lēmumu.
Pagaidām grozījumi iepirkuma nolikumā vēl nav veikti.

Jau vēstīts, ka iepirkuma priekšmets ir lietojumprogrammatūras izstrādes un uzturēšanas pakalpojumi valsts informācijas resursu, sistēmu un sadarbspējas informācijas sistēmai (VIRSSIS), datu izplatīšanas un pārvaldības platformai, kā arī valsts pārvaldes pakalpojumu portāla tīmekļa vietnei "Latvija.lv".

Iepirkuma priekšmets nav sadalīts daļās, un pretendents drīkst iesniegt piedāvājumu tikai par visu apjomu kopā.

VIRSSIS pilnveides darbi, izstrāde un ieviešana jāpabeidz astoņu mēnešu laikā no līgumu darbības pirmās dienas, datu izplatīšanas un pārvaldības platformas izstrāde - septiņu mēnešu laikā, bet "Latvija.lv" pilnveides darbi - gada laikā.

Prognozētā iepirkuma līgumcena ir 7,332 miljoni eiro. Iepirkuma līguma izpilde tiek finansēta no Eiropas Reģionālās attīstības fonda, valsts budžeta un Atveseļošanas un noturības mehānisma līdzekļiem. Tam var pieteikties līdz 11.feburārim.

Apmācību kalendārs